Je vaart nu hier:Blogs / blog van Frank / Bijzonder lang Pinksterweekeinde

Bijzonder lang Pinksterweekeinde


DoorFrank- Gemaakt op27 mei 2010

DokkumLauwersmeerRoute

Start vroeg in de ochtend, vanuit Harlingen waar iedereen zich reeds op vrijdagavond verzameld had. Het eerste tij, ten zuiden van Teschelling langs. Een prachtige zeiltocht door "De Boontjes". In de Boontjes met het lage water vastgelopen en gewacht op meer water. De zeerook die op kwam zetten maakte het koud in de middag. Op Ameland hebben we dat de volgende ochtend goed gemaakt op een terras in een heerlijk zonnetje.Plaatje We hadden tijd over het tweede hoog die dag gaf ons net genoeg water om te wantijen onder Ameland te passeren. Fantastische blik op de zeehonden van de Blauwe Balg (100den!). Door naar Lauwersoog om de volgende dag via het Lauwersmeer naar Dokkum te varen. Helaas zat de wind tegen en in het smalle kanaal moest er op de motor gevaren worden. Genoeg te zien onderweg op het binnenwater in Friesland.LeeuwardenGlas

De tocht langs het bruggetje van Bartlehiem was spannend en spectaculair. Wederom een zeer geslaagd met een dag velengd pinksterweekeind. Helaas moest ik het laatste stukje verstek laten gaan ivm. de treinreis naar huis. In Leeuwarden onder de Oldenhove afgestapt... De aanleg in Leeuwaren leverde wel een heel grappig plaatje op. Anna Trijntje weerspiegeld in de moderne Friese architectuur.

De Webkapitein.

afbeelding van Onbekende Zeiler

Ha Webkapitein

Klinkt alsof jullie wel lekker gevaren hebben. Helaas van de overtocht van de Zuiderzee naar Kiel geen verslag. Maar eh... het ging wel HARD. En veel gezeild.

Groetjes vanuit een zonnig / regenachtig / warm / koud / windstil / winderig Kiel.

afbeelding van webkapitein
Je kan natuurlijk niet altijd blijven fotograferen, filmen, bloggen en twitteren. Er is ook nog zoiets als lekker genieten van een mooie zeilreis. Of moet ik zeggen zeilrace. Ik zag idd. op de AIS (http://www.stormsail.nl/schip/Waar-is-de-Zuiderzee) hoe jelui met grote snelheid de Duitsebocht uitvlogen richting Brunsbuttel. Geniet ervan :- ) Gegroet mannen van de lange deining, vanaf een kikkerrig ondergelopen weiland.

Stormvogel

Onder Zeil 21
1602 HZ  ENKHUIZEN
+31(0)228-795198
+31(0)645-088017
eMail:
eMail

15 laatste veranderingen

Inhoud syndiceren

Willekeurige foto

ROTC 2010 Leidse Sleuteltjes / Zuiderzee 2.JPG